Profile Plus 2 DS

Utallige løsninger!

De utallige løsningene for utmating gjør de nye PROFILE PLUS modellene med vertikale tvillingskruer helt unike. På mange gårder er det bygninger som ikke er bygget for bruk av fôrvogner. Man har derfor ikke kunnet benytte slike løsninger. PROFILE PLUS-serien med doble, vertikale skruer løser dette på en praktisk måte. Vi kan anbefale å oppgradere til en maskin med to skruer og høyere spesifikasjoner.

De to skruene kjøres på samme drivlinje og blander fôret i et åttetallsmønster som lager en optimal gjennomstrømning i tanken uten blokkeringer og uten ekstra effektbehov. I likhet med PROFILE vognene med en skrue, sørger de brede lukene (1100 mm) for rask tømming av hele tanken.

Utallige løsninger!

PROFILE PLUS 2 DS modellene har to vertikale skruer, en vifte for halmblåsing, en smal tank og direkte utmating via luker på sidene. Disse maskinene leveres i størrelser på 15 til 20 m3 og passer for besetninger fra 75 til 150 storfe.

Økonomisk og effektiv fôrblanding

Enkelt å kontrollere fyllingsgraden

PROFILE-modellene har en karakteristisk mangekantet form der tanken heller utover på begge sider og i begge ender og som får fôret til å sirkulere jevnt mens det blandes. Hele tankens volum brukes til kutting og blanding Det er ingen “dødpunkter” der fôret hopes opp og avleires. Hver eneste m3 blir brukt aktivt. Skruen med dobbel stigning sørger for rask segmentering og blanding av fôret, uansett hvor full maskinen er.

Effektbehov: Fôrblanding til uslåelig pris!

7 hk per tonn blanding: Da går det lite drivstoff!

Det lave effektbehovet i PROFILE-serien skyldes en gjennomtenkt konstruksjon:
– Skruens utforming: Blandeskruens kontinuerlige spiralform graver fôret ut fra bunnen av tanken og løfter det opp til toppen i en jevn bevegelse. Blandingsprosessen er enkel og jevn og krever lite effekt.
– Skruens diameter: Jo mindre skruediameter, jo kortere skrape, det gir et lavt effektbehov.
– Skruens rotasjonsretning: I vertikale fôrblandevogner med to skruer roterer blandingen i et åttetallsmønster. Dette gir en jevn sirkulasjon i fôret og hindrer blokkeringer mot sidene av karet så energibehovet blir jevnt og lavt.

Girkasse med to hastigheter kan leveres som tilleggsutstyr og senker effektbehovet ytterligere. En slik girkasse anbefales på steder der man må frakte fôret over lange avstander i en full blandevogn. Redusert skruehastighet betyr myk start før utmatingsfasen.

KUHN spesielle blandeskruer!

Skruen med dobbel stigning sørger for rask segmentering av fôret, uansett hvor full maskinen er.

For å redusere effektbehovet har PROFILE modellene asymmetriske kniver med “selvrensende” effekt og progressiv egg som gir jevn belastning og flat dreiemomentkurve. Den kontinuerlige skruespiralen flytter fôret naturlig fra bunn til topp i blandekaret og blander jevnt uten belastningstopper. Det reduserer drivstofforbruket under blandingsprosessen.

Skruens utforming og materiale er laget med tanke på slitestyrke og lang, effektiv brukstid.

Gjennomprøvde gir og kraftoverføringer!

Maskinens drivlinje har totrinns opplagring slik at det ikke oppstår uforholdsmessig store belastninger selv under riving av hele baller.
Kombinasjonen av en kraftig ramme og solid feste for skruen gir maksimal støtte for lagrene i bunnen av maskinen.
Enheten er montert på en krage som går omtrent halvveis opp på skruen, og beskytter dermed mot sidekreftene som skruen utsettes for.

KUHN Center Norge

Forhandler av landbruksmaskiner

Mer informasjon