GF 1012 Series

GF 10812GF 8712
Meget god spredning over hele feltet

KUHN GF 1012 trepunktsmontert rotorvender, med arbeidsbredder på 28’7” eller 35’5”, er ideelle for både bønder og store entreprenører. Disse maskinene gjør en eksepsjonelt god jobb. De bearbeider avlingen over hele bredden, og sprer den effektivt og jevnt for å maksimere tørkingen. Redusert tørketid gir høyere kvalitet og næringsverdi i høy og surfôr.

De små rotorene er hemmeligheten bak hurtig tørking, utmerket evne til å følge underlaget og lite urenheter i avlingen. Det bidrar til å opprettholde maksimal fôrkvalitet. Det eksklusive DigiDrive® systemet krever lite vedlikehold, det har lang levetid og øker sikkerheten. Disse maskinene har KUHNs HLC-system (HLC = Headland Lift Control) så de er enkle å løfte og manøvrere på vendeteigene, samtidig som det begrenser fremmedlegemer og støv i fôret. Til tross for store dimensjoner i arbeidsstilling er disse maskinene utrolig kompakte under transport. Transportbredden på 9’10“ er en betydelig fordel når man skal inn på de smaleste feltene, og gir også sikkerhet og komfort under kjøring langs veien.

Meget god spredning over hele feltet

Med 8 eller 10 rotorer med liten diameter og arbeidsbredder på 28’7 “eller 35’5” har KUHN GF 1012 store, trepunktsmonterte rotorvendere, ideelle egenskaper for å produsere fôr av høy kvalitet og de er meget effektive.

God fordeling gir rask og jevn tørking

Liten rotordiameter

Små rotorer er en suksessfaktor for produksjon av kvalitetshøy! På grunn av bratt stigningsvinkel gir små rotorer mange fordeler. De har en bred angrepsvinkel mens hele avlingen vendes. Man oppnår rask og jevn tørking ved fullstendig vending og jevn fordeling av avlingen. Med små rotorer oppnår man eksepsjonell god tilpasning til underlaget. De krever lite effekt og man får minimal avstand til tyngdepunktet på trepunktsmonterte høyvendere så de blir lettere og løfte.

Kvalitetstinder

Når det gjelder tindene som faktisk behandler avlingen, overlater KUHN ingenting til tilfeldighetene: Råvarer av topp kvalitet er gjort om til tinder med fire fjærspoler og lange fingre. De er ekstremt pålitelige. Et spesielt feste til tindearmene gir disse tindene en levetid på minst 180 000 sykluser. Dette betyr flere hundre arbeidstimer før tindene må skiftes. Asymmetrisk tindelengde betyr at begge fingrene tar like mye tak i avlingen og plukker den jevnt opp uten spill. Skjermen rundt tindene hindrer at rusk og avlingsrester fester seg i fjærene.

Asymmetrisk tindelengde

Den asymmetriske tindelengden med lengre, ytre fingre har flere fordeler som bidrar til maskinens kvalitet. De ytre, lengre fingrene får tidligere tak i avlingen enn om man hadde like lange tinder. Det sørger også for mer fullstendig raking langs kantene og mellom rotorene, siden tindene overlapper mer i dette viktige området. Raskere kontakt med avlingen betyr at den faktiske arbeidsbredden til hver rotor utvides, og da blir jo hele maskinens arbeidsbredde større.

HLC Vendeteigsautomatikk

KUHNs HLC-system (HLC = Headland Lift Control) gjør maskinene enkle å løfte og manøvrere på vendeteigene, samtidig som det begrenser fremmedlegemer og støv i fôret. Dette er gunstig fordi vendeteigene ikke trenger å bearbeides to ganger. Én hydraulikkventil styres fra førerhuset og løfter alle rotorene fra bakken. Det gir høy bakkeklaring for å passere over ferdige ranker (ca. 20”) og gjør det mulig å vende på smale vendeteiger og trange felt. Det er tilleggsutstyr på GF 8712 og standard på GF 10812.

KUHN Center Norge

Forhandler av landbruksmaskiner