GF 10012

GF 13012GF 17012
50% mindre skraping i grastorva

GF 13012 og GF 17012-modellene med henholdsvis 12 og 16 rotorer er meget effektive. GF 17012 kan bearbeide opp til 150 da per time. Begge modellene raker optimalt og med GSC- systemet (GSC = Ground Save Control) følger de underlaget nøyaktig. Skraping i grastorva reduseres med 50%, så avlingen er mindre forurenset og tørketiden er kortere. Det øker næringsinnholdet i fôret. Hele avlingen tørker jevnt, slik at den kan høstes på det ideelle tidspunktet for å få fôr av høy kvalitet!

50% mindre skraping i grastorva

GF 13012- og GF 17012-modellene har høy kapasitet med henholdsvis 12 og 16 rotorer med liten diameter. De har GSC-systemet (Ground Save Control) som gjør at de følger bakken like godt som en 4-rotors maskin med 50% mindre skraping i grastorva*

GSC (Ground Save Control) innovasjon for kvalitetsfôr

50% mindre skraping i grastorva*

GF 13012 og GF 17012 følger underlaget like godt som mindre modeller. GF 17012 fungerer som en åtterotors maskin, eller som fire maskiner med fire rotorer.
Det eksklusive GSC-systemet (Ground Save Control) får rotorene til å følge underlaget nøyaktig. Tilkoblingen har et avlangt hull slik at armen som rotorene er festet til, kan bevege seg uavhengig av rammen. Rotorene styres av konturene i bakken i stedet for av hovedrammen.
Spesielle funksjoner:

 • Det eksklusive GSC-systemet (Ground Save Control) gjør at rotorene kan bevege seg uavhengig av hovedrammen.
 • I arbeidsstilling hviler rammens vekt på de store transporthjulene.
 • Rotorene med liten diameter tilpasser seg underlaget uavhengig av hovedrammen for å rake med seg alt uten forurensning og tørke avlingen raskere.
 • Hjulene er plassert veldig nær tindene for å redusere forurensning i rankene og sikre lang levetid på tindene.

Små rotorer, store resultater: 33% raskere tørk

Ekspertene er overbevist. Små rotorer gir bedre fôrkvalitet. Ifølge Weser Ems Chamber of Agriculture i Tyskland gir de 33% raskere tørketid. Ekspertene fra DLG (Agricultural techniques Organization) sier at små rotorer vender avlingen fullstendig og fordeler avlingen meget jevnt. Se testresultatene!
Ekspertene er overbevist, og brukerne sverger til dem. For bønder som vil høste førsteklasses avling, er det mange fordeler med små rotorer:

 • Stor angrepsvinkel mens avlingen vendes.
 • Rask og jevn tørking.
 • Fullstendig effektiv vending av avlingen.
 • Jevn fordeling.
 • Eksepsjonell evne til å følge underlaget.
 • Trepunktsmonterte høyvendere har lite overheng for å redusere løftekraftbehovet.
 • Redusert effektbehov*

De individuelle rotorkoblingene, identisk avstand og asymmetriske tinder sørger for at hele avlingen vendes, selv om den er lang eller tett og underlaget er ujevnt. Juster tindenes stigningsvinkel på bare 2 minutter (uten verktøy) for å tilpasse riven til avlingsmengden.

Integrert pickup med asymmetriske tinder

Asymmetriske tinder med lengre ytre tind raker bedre. Den ytre tinden går tidligere inn i avlingen i forhold til symmetriske tinder. Dette gir en mer fullstendig vending, selv langs kanter og mellom rotorene (C) (E), på grunn av bedre overlapping av tindene i dette vanskelige området. Å ta tidligere tak i fôret betyr at den faktiske arbeidsbredden til hver rotor (og dermed hele maskinen), blir større.

Play Video

KUHN GF 13012 / 17012 - Product review

KUHN Center Norge

Forhandler av landbruksmaskiner