I-Bio+

Intelligent pressing og pakking i farta

Takket være KUHN i-BIO+ unike konstruksjon med integrert pakker kan de to arbeidsoperasjonene utføres med en maskin. Den kompakte konstruksjonen gjør at maskinen kun veier 3700 kg. Med sin lave vekt og utmerkede manøvrerbarhet er KUHN i-BIO+ enestående i kupert terreng, på små og bæresvake felt og gjennom smale passasjer.

I-BIO+ har KUHN unike TWIN-foliebinding og INTELLIWRAP-system. TWIN-foliebinding bedrer surfôrkvaliteten og gir deg ytterligere kostnadsbesparende fordeler, enklere resirkulering og enklere logistikk. INTELLIWRAP gir bedre styring og kontroll med antall lag som brukes fordi pakkeprosessen overvåkes kontinuerlig.

KUHN i-BIO+ er ISOBUS-kompatibel med flere funksjoner i førerhuset for et mer ergonomisk og stressfritt arbeidsmiljø gjennom lange økter.

Intelligent pressing og pakking i farta

KUHN i-BIO+ er en meget kompakt og lett kombimaskin for pressing og pakking av rundballer. Med sin lave vekt og utmerkede manøvrerbarhet passer KUHN i-BIO+ perfekt i kupert terreng, på små og bæresvake felt og der man må gjennom smale passasjer.

Optimal innmating betyr stor kapasitet

Optimal oppsamling

Pickupen på i-BIO+ bidrar til å øke maskinens kapasitet. Med en arbeidsbredde på 230 cm kan disse maskinene hanskes med store ranker og stopper ikke selv under svært tøffe forhold. Rette pickuptinder slipper avlingen lett og sørger for jevn flyt inn i maskinen. Ledeplater uten kamform skaper en mer aggressiv og effektiv pickup. Et kamspor trekker tindene rett ned i bakre posisjon for å unngå at avlingen henger ved. Det gjør dette til markedets eneste hybrid-pickup. Pickupen har pendelramme som standard og kan leveres med svingbare hjul som gir den bedre evne til å følge underlaget.

Velg en INTEGRAL ROTOR: OPTICUT rotor med 14 eller 23 kniver.

INTEGRAL ROTOR teknologi

i-BIO+ har INTEGRAL ROTOR teknologi. Dette enkle, vedlikeholdsfrie innmatingssystemet garanterer en enorm gjennomstrømningskapasitet. Den korte avstanden mellom rotoren og pickupen skaper jevn flyt i avlingen. Med denne løsningen kan man kjøre raskere og oppnå både redusert skade på avlingen og økt produktivitet.
INTEGRAL ROTOR har rotortinder med HARDOX® slitebelegg. HARDOX® kombinerer ekstrem hardhet og seighet så rotorens tinder slites mindre. Lengre levetid på rotortindene spare både tid og penger for eieren.

OPTICUT rotorer

KUHN OPTICUT (OC) rotorer er konstruert for meget stor kapasitet og nøyaktig, effektiv kutting. OPTICUT-systemet med elliptiske rotortinder er av brukerne anerkjent som et av markedets beste kutteaggregat for rundballepresser. Fôret ledes og trekkes mot knivene helt fra begynnelsen. Det gir god flyt, jevnt snitt og hindrer plutselige blokkeringer.

OPTICUT 14
INTEGRAL ROTOR med 14 kniver og OPTICUT-system som jevner ut rankene og mater avlingen meget effektivt inn i pressen. De 14 knivene i OPTICUT-systemet kutter avlingen i en teoretisk lengde på 70 mm. Hver kniv er individuelt fjærbeskyttet så de ikke ødelegges av fremmedlegemer. Med GROUP SELECTION knivgruppekobling kan man kjøre med 0, 4, 7, 7 eller 14 aktive kniver.

OPTICUT 23
INTEGRAL ROTOR med 23 kniver og OPTICUT-system som kutter avlingen effektivt. De 23 knivene kutter avlingen i en teoretisk lengde på 45 mm. Hver kniv er individuelt fjærbeskyttet så de ikke ødelegges av fremmedlegemer. Med GROUP SELECTION knivgruppekobling kan man kjøre med 0, 7, 11, 12 eller 23 aktive kniver.

GROUP SELECTION er brukervennlig og gjør det enkelt å regulere antall aktive kniver.

DROPFLOOR og rotorutkobling

Bunnen under knivaggregatet og knivene kan senkes automatisk fra førerhuset dersom det oppstår en blokkering. Når blokkeringen er fjernet løftes bunnen og knivene enkelt på plass igjen.

Under ekstreme omstendigheter er det dobbel sikkerhet fordi en egen kløtsj som kobler ut rotoren er standard. Både DROPFLOOR-teknologien og utkobling av rotoren sørger for at blokkeringen løsnes raskt og man kan fortsette pressingen.