Serie FB 3100

FB 3130FB 3135
Enestående balletetthet og lang levetid

KUHN FB 3130 og FB 3135 ligger på toppen av ligaen. Disse rundballepressene med faste kammer er laget for høyest mulig kapasitet under de tøffeste forhold over hele verden.
Med to modeller og et bredt utvalg av alternative innmatingssystemer, er det lett å finne en presse som passer til forskjellige driftsformer. Velg mellom OptiFeed-rotor uten mating, OPTICUT-rotor med 14 kniver eller OPTICUT-rotor med 23 kniver. 18 POWERTRACK valser gir eksepsjonell høy tetthet og pålitelig ballerotasjon under alle avlingsforhold.
Nettbinderen med aktiv strekking sikrer faste baller og riktig stramming av nettet gjennom hele bindesyklusen. FB 3135 er også tilgjengelig med KUHN TWIN system for foliebinding. Disse pressene styres enkelt fra traktorsetet via en terminal i førerhuset. KUHN FB 3135 er fullt ut ISOBUS-kompatibel.

Enestående balletetthet og lang levetid

KUHN FB 3100-serien ligger på toppen av ligaen. Disse rundballepressene lager baller med den høyeste tetthet og kapasitet under de tøffeste forhold over hele verden.

Et Innmatingssystem som takler alle slags avlinger

Optimal pickup

FB 3100 modellene har kamstyrt pickup som utnytter pressekapasiteten og mater maskinene meget effektivt. Med en arbeidsbredde på 230 cm kan disse maskinene hanskes med store ranker og stopper ikke selv under svært tøffe forhold. Rette pickuptinder slipper avlingen lett og sørger for jevn flyt inn i maskinen. Ledeplater uten kamform skaper en effektiv og skånsom pickup. Et kamspor trekker tindene rett ned i bakre posisjon for å unngå at avlingen henger ved. Det gjør dette til markedets eneste hybrid-pickup. Dermed kan den håndtere alle slags avlinger, fra lang halm til kort surfôr eller bladrike vekster som krever skånsom behandling. Pickupen har pendelramme og kan leveres med svingbare hjul som gir den enda bedre evne til å følge underlaget.
Det finnes to innmatingssystemer alt etter hva man har behov for. Velg en INTEGRAL ROTOR – OptiFeed rotor uten kutting eller OPTICUT med14 eller 23 kniver.  kutterotor.

INTEGRAL ROTOR teknologi

INTEGRAL ROTOR teknologien med OptiFeed eller OPTICUT kan leveres på hele FB 3100-serien. Dette enkle, vedlikeholdsfrie innmatingssystemet garanterer en enorm gjennomstrømningskapasitet. Den korte avstanden mellom rotoren og pickupen skaper jevn flyt i avlingen. Med denne løsningen kan man kjøre raskere og oppnå både redusert skade på avlingen og økt produktivitet. INTEGRAL ROTOR har rotortinder med Hardox® slitebelegg. Hardox® kombinerer ekstrem hardhet og seighet for å redusere slitasje på rotortennene.

Innmating uten kutting

OptiFeed rotor, med doble matetinder og integrerte skruer, hjelper til med å jevne ut ranken og spre avlingen jevnt inn i maskinen så det blir jevne baller, hver gang. De doble matetindene har optimalt grep på avlingen.

DROPFLOOR og rotorutkobling

Bunnen under knivaggregatet kan senkes hydraulisk fra førerhuset dersom det oppstår en blokkering. Når blokkeringen er fjernet løftes bunnen og knivene enkelt på plass igjen.
Under ekstreme omstendigheter er det dobbel sikkerhet fordi en egen kløtsj som kobler ut rotoren er standard. Da kan ballen bindes og slippes ut av kammeret før pressingen fortsetter.
Både rotorutkobling og DROPFLOOR-teknologien sørger for rask tømming etter en eventuell blokkering, så pressingen kommer raskt i gang igjen.

Kutting: OPTICUT rotorer

KUHN OPTICUT (OC) rotorer er konstruert for meget stor kapasitet og nøyaktig, effektiv kutting. OPTICUT-systemet med patenterte elliptiske rotortinder er av brukerne anerkjent som et av markedets beste kutteaggregat for rundballepresser. Fôret ledes og trekkes mot knivene helt fra begynnelsen. Det gir god flyt, stor kapasitet, jevnt snitt, krever lite effekt og hindrer plutselige blokkeringer.

OPTICUT 14
INTEGRAL ROTOR med 14 kniver og OPTICUT-system som jevner ut rankene og mater avlingen meget effektivt inn i pressen. De 14 knivene i OPTICUT-systemet kutter avlingen i en teoretisk lengde på 70 mm. Hver kniv er individuelt fjærbeskyttet så de ikke ødelegges av fremmedlegemer. Med GROUP SELECTION knivgruppekobling kan man kjøre med 0, 4, 7, 7 eller 14 aktive kniver.

OPTICUT 23
INTEGRAL ROTOR med 23 kniver med mekanisk beskyttelse og OPTICUT-system som kutter avlingen effektivt. 23 kniver gir en teoretisk kuttelengde på 45 mm. Hver kniv er individuelt sikret med en fjær så de ikke ødelegges av fremmedlegemer. Med GROUP SELECTION knivgruppekobling (FB 3135), kan man kjøre med 0, 7, 11, 12 eller 23 aktive kniver.
GROUP SELECTION er brukervennlig og gjør det enkelt å regulere antall aktive kniver.

Play Video

KUHN FB 3135 AUTOMATE - Balers (In action)

KUHN Center Norge

Forhandler av landbruksmaskiner