Serie VB 3100

VB 3160VB 3190
Et enkelt, men likevel ekstremt pålitelig utvalg av variable rundballepresser laget for å produsere 4×5 og 4×6 rundballer av høy kvalitet.

KUHN rundballepresser med variabelt kammer tar pressing med høy tetthet til neste nivå. Enten man er en bonde som produserer et par hundre baller hver sesong, eller en entreprenør som produserer tusenvis av baller, så passer KUHN VB. VB 3100-serien består av et komplett utvalg av rundballepresser med variabelt kammer som passer til alle størrelser, ethvert budsjett og alle slags avlinger. Hvis man presser mest tørre materialer som høy og halm, er VB 3155 og 3185 de rette rundballepressene. Disse modellene gir de mulighetene og den ytelsen man forventer, uten å måtte montere tilleggsutstyr. VB 3160 og 3190 Premium rundballepresser fungerer godt med alt fra tungt surfôr til tørre maisstengler og i tillegg er de fullt ut ISOBUS-kompatible. KUHN VB 3165 og 3195 Premium XD rundballepresser er laget for å fungere under de tøffeste forhold over hele verden og er ideelle for de som trenger ekstra tette halmballer. Disse modellene er konstruert for høyproduksjon i stor skala og har HD komponenter som standard så de kan presse store mengder knallharde baller dag ut og dag inn.

Rask. Enkel. Pålitelig.

Et enkelt, men likevel ekstremt pålitelig utvalg av variable rundballepresser laget for å produsere 4×5 og 4×6 rundballer av høy kvalitet.

Innmating som passer til ulike avlinger og forhold

Optimal pickup

Alle VB 3100-modeller har en bred pickup med komprimatorvalse som standard. Pickupen er konstruert for å utnytte maskinens kapasitet fullt ut. Med en arbeidsbredde på 83” eller 91” takler disse maskinene store ranker og stopper ikke selv under svært tøffe forhold. Rette pickuptinder slipper avlingen lett og sørger for jevn flyt inn i maskinen. Komprimatorvalsen presser avlingen mot tindene og reduserer dermed friksjon i matingen. Tap av bladmasse reduseres, og kapasiteten øker. Pickupen på 91” har pendelramme som standard og kan leveres med svingbare hjul som gir pickupen bedre evne til å følge underlaget. Pickup uten kamformede ledeplater gir en mer aggressiv og effektiv pickup ved å eksponere mer av tindene når det trengs, og ved å trekke avlingen bort fra tindene når den nærmer seg inntaket. Et kamspor trekker tindene rett ned og bakover for å unngå at avlingen hopes opp. Det gjør dette til den eneste hybrid-pickupen på markedet i dag. For å kunne tilpasses ulike behov finnes fire innmatingsmuligheter. Velg direkte innmating, eller velg en av våre tre patenterte, integrerte rotorer – OptiFeed-rotor uten kutting eller OPTICUT-rotor med 14 eller 23-kniver. Leveres avhengig av VB-modell – Se spesifikasjoner.

Direkte mating

Direkte mating har maksimal kapasitet i de fleste avlinger. Når man jobber med tunge avlinger, som store brede halm- eller surfôr-ranker, fungerer komprimatorvalsen på toppen som en forkomprimator som drives av pressens primære drivlinje. Det er ingen stoppefingre som kan forstyrrer flyten og derfor ingen begrensning på kapasiteten. Dette gir disse pressene en enorm kapasitet og hindrer blokkeringer. Det betyr stor kapasitet og minimal nedetid.

Integrert rotorteknologi

Vår patenterte Integral Rotor Technology som finnes på OptiFeed- og OPTICUT -modellene, kan leveres på hele VB 3100-serien. Dette enkle, vedlikeholdsfrie innmatingssystemet garanterer en enorm gjennomstrømningskapasitet. Den korte avstanden mellom rotoren og pickuptindene gir jevn flyt inn i pressen. Med denne løsningen kan man kjøre raskere og oppnå både redusert skade på avlingen og økt produktivitet. Den integrerte rotoren på alle modeller, unntatt VB 3155 og 3185, har rotortinder med Hardox® slitebelegg. Hardox® kombinerer ekstrem hardhet og seighet for å redusere slitasje på rotortennene. Lengre levetid på rotortindene sparer både tid og penger for eieren.

OptiFeed rotor uten kutting

OptiFeed-rotoren, med enkle matetinder og integrerte skruer, mater avlingen jevnt inn i pressekammeret. Denne rotoren jevner ut avlingen og sørger for jevne baller hver gang.

OPTICUT rotorer med kutting

OPTICUT (OC) rotorer med kutter er konstruert for meget stor kapasitet og nøyaktig, effektiv kutting. KUHN (OC) rotorkutter med elliptiske rotortinder er av brukerne anerkjent som et av markedets beste kutteaggregat for rundballepresser. Fôret ledes og trekkes mot knivene helt fra begynnelsen. Det gir god flyt, jevnt snitt og hindrer plutselige blokkeringer.

OPTICUT 14
INTEGRAL ROTOR med 14 kniver og OPTICUT-system som jevner ut rankene og mater avlingen meget effektivt inn i pressen. OPTICUT med 14 kniver gir en teoretisk kuttelengde på 2 ¾”. Hver kniv er individuelt fjærbeskyttet så de ikke ødelegges av fremmedlegemer. Med knivgruppekoblingen (på modellene VB 3165 og 3195 kan man velge mellom 0, 4, 7, 7 eller 14 aktive kniver.

OPTICUT 23
INTEGRAL ROTOR med 23 kniver og KUHN OPTICUT-system kutter avlingen effektivt. Hver kniv er individuelt fjærbeskyttet så de ikke ødelegges av fremmedlegemer. 23 kniver gir en teoretisk kuttelengde på 1 ¾”. Hver kniv er individuelt fjærbeskyttet så de ikke ødelegges av fremmedlegemer. Knivene kan engasjeres i grupper av 7, 11, 12 eller 23 kniver.

Play Video

Kuhn VB Round Baler Review with Rob Barger

KUHN Center Norge

Forhandler av landbruksmaskiner