FC 104 LIFT-CONTROL

FC 244FC 284FC 314
Si ja til effektivitet og nei til forurenset fôr!

Som gårdbruker vet man at effektivitet og god økonomi går hånd i hånd. Nøkkelen til kostnadseffektiv drift er å sørge for at besetningen får fôr med høyt næringsinnhold og at høstemaskinene er effektive og varige. Dette er de ledende prinsippene i utformingen av FC 104 LIFT-CONTROL®-serien. Med LIFT-CONTROL®-oppheng og NON-STOP sikkerhetsutløser, følger slåmaskinen konturene i underlaget og viker automatisk unna for hindringer. Da blir det lave reparasjons- og vedlikeholdskostnader og høy kvalitet på fôret.
Stengelbehandleren gir redusert tørketid.
Velg en stengelbehandler som passer til den avlingen det dyrkes mest av. Stengelbehandler med nylonfingre gjør maskinen lettere og passer på avlinger som høstes flere ganger. DIGIDRY® stålfingre er effektive, spesielt i lange, tunge avlinger. Modellene med polyuretanvalser passer godt i avlinger med mye bladmasse.

Si ja til effektivitet og nei til forurenset fôr!

Disse modellene leveres i tre arbeidsbredder på 2,40 m, 2,80 m og 3,11 m og passer svært godt for entreprenører og gårder med store arealer. De gjør grovfôrproduksjonen lønnsom med det eksklusive LIFT-CONTROL®-systemet og NON-STOP sikkerhetsutløser.

Si ja til effektivitet og nei til forurenset fôr!

Nøkkelen til rent fôr: LIFT-CONTROL® hydro-pneumatisk fjæring

Reduser forurensningen i fôret fra 4 til 2% per år og spar €89/ha/år*. Med LIFT-CONTROL® hydro-pneumatisk oppheng er urenheter i fôret ikke lenger et problem. Det er mye mer enn bare et opphengssystem med nitrogenakkumulator i stedet for tradisjonelle fjærer.
Når slåttebjelken glir over underlaget utsettes den uunngåelig for krefter som vil skyve den bakover(1). Jo mer den presses bakover, desto mer reduseres marktrykket (2) og dermed tilpasser maskinen seg underlaget selv om det er ujevnt. Det er to fordeler med dette: Grastorva bevares, og det kommer mye mindre urenheter inn i avlingen.
I tillegg er fjæringssystemet veldig enkelt å justere fra traktorens førerhus.
* Forskere ved Weser Ems Chamber of Agriculture (Tyskland) utførte tester i en region i Tyskland. De sammenlignet to typer surfôr, en med 2% urenheter og den andre med 4%. Hensikten med testen var å undersøke den økonomiske innvirkningen på melkeproduksjonen. Etter å ha målt næringsverdien i surfôret av lavere kvalitet, beregnet de mengden kraftfôr som måtte tilsettes for å oppnå samme melkeproduksjon som fra det beste fôret.

Slåttebjelkens pendeloppheng gir stor bevegelsesfrihet og evne til å følge underlaget.

Slåttebjelken er opphengt i tyngdepunktet.
Det sentrale dreiepunktet sikrer stabilitet og jevn gange, også på meget ujevnt underlaget. Maskinen følger underlaget perfekt selv når man kjører fort. Grastorva skades ikke og det blir minimalt med forurensning i fôret. FC 104 LIFT-CONTROL® slåttebjelker følger nøyaktig etter underlaget og etterlater en jevn stubb.

  • Slåttebjelke i pendeloppheng
  • 31° vinkelforskyvning.

Imponerende tall viser hva KUHN har gjort for å forbedre kvaliteten på fôret ditt!

Play Video

KUHN FC 104 / GMD 1011 - Mowers conditioners (In action)

Play Video

KUHN, the pioneer, the innovator! 50 YEARS of INNOVATION Disc Mower.

Play Video

KUHN LIFT-CONTROL (Animation)

KUHN Center Norge

Forhandler av landbruksmaskiner