GMD 25 F Serien

GMD 3125GMD 3525
Moderne, stilig og effektiv

Med sine GMD 25 F modeller er KUHN markedsreferansen blant frontmonterte skiveslåmaskiner.  Disse slåmaskinene har et meget godt, funksjonelt utformet oppheng som får dem til å følge underlaget under selv svært krevende forhold. Den kompakte hammerhai-formede rammen, gir føreren full oversikt. Disse maskinene har den kraftige OPTIDISC® ELITE slåttebjelken. Den er livstidssmurt og skivenes opplagring er festet med lange, gjennomgående skruer. Det er en solid, vedlikeholdsfri konstruksjon med meget gode slåtteegenskaper. PROTECTADRIVE® beskytter maskinen maksimalt og FAST-FIT® hurtigkobling på knivene gjør det mulig å skifte dem raskt ved hjelp av en enkel spesialnøkkel.  For å øke slåttekapasiteten kan en frontmontert GMD 25 F-modell kombineres med en bakmontert KUHN GMD 30 modell.

Moderne, stilig og effektiv

KUHN GMD 25 F-serie er frontmonterte slåmaskiner med arbeidsbredder fra 3,10 til 3,50 som kan brukes alene, eller som en del av en trippelmontasje med arbeidsbredde opp til 9,90 m.

OPTIDISC® ELITE slåttebjelke: Rent og jevnt snitt

Livstidssmurt OPTIDISC® ELITE slåttebjelke

OPTIDISC® ELITE slåttebjelke har en flat, strømlinjeformet profil så jord og avling ikke samles opp, men flyter jevnt over, selv under tunge, vanskelige forhold.  Slåmaskinene har kniver med FAST-FIT® hurtigkobling som standard. OPTIDISC® ELITE slåttebjelke er livstidssmurt uten behov for oljeskift eller annet vedlikehold. De høypolerte tannhjulene og den syntetiske giroljen sørger for at dette systemet ikke krever regelmessig vedlikehold. Man behøver aldri å skifte olje på slåttebjelken.

Ulik avstand mellom skivene

OPTIDISC® ELITE har en spesiell konstruksjon der avstanden mellom skivene varierer med rotasjonen.

  1. Mindre avstand gir renere snitt: Liten avstand der skivene løper fra hverandre gir større overlapping mellom knivene. Det gir et rent snitt, selv når graset er kort eller lett.
  2. Større avstand gir bedre fôrgjennomgang: Større avstand der skivene løper mot hverandre gir bedre avlingsstrøm gjennom maskinen. Avlingen kastes av skivene med det samme. Det bidrar ytterligere til et jevnt snitt.

Kniver med FAST-FIT® feste er standard

Med FAST-FIT® hurtigkobling på knivene går det fort å bytte kniver ved hjelp av en enkel spesialnøkkel. Så er det ingen grunn til å kjøre med sløve eller ødelagte kniver. Med FAST-FIT® går det opp til 50% raskere å bytte kniver, sammenlignet med et standard-system.

Konvergerende tromler

De konvergerende tromlene og OPTIDISC® ELITE slåttebjelke lager jevne ranker som er smale nok til å passe mellom traktorhjulene så man unngår å kjøre i det som allerede er slått. Tromlene drives via faste akslinger så de har full effekt under alle slags forhold.

PROTECTADRIVE®

  • PROTECTADRIVE® sikkerhet: Hvert minutt som kan spares i en travel sesong er verdifullt. PROTECTADRIVE® beskytter slåttebjelken mot dyre og langvarige reparasjoner. Dersom en skive møter en hindring og bråstopper kan akselen som holder skiven ryke i en bruddanvisning rett over lageret. Dermed er selve tannhjulet beskyttet.
  • Ekstra stivhet der det trengs: Skivenes opplagring har lange bolter som går gjennom hele slåttebjelken. Det gir økt stivhet i slåttebjelken og en meget solid innfesting av skivene. Skivens drivlinje ligger fast, konstruksjonen er pålitelig og vedlikeholdskostnadene er minimale.
  • Drivlinje av tannhjul: Kraftoverføringen i slåttebjelken går via tannhjul i alle KUHN slåmaskiner og effekttapet er derfor lite. I motsetning til andre slåttebjelker bruker KUHN like store tannhjul. Det reduserer dreiemoment. Resultatet er en meget pålitelig slåttebjelke med lang levetid.

Play Video

Kuhn GMD Triple Disc Mower Review with Ryan Pearcy

KUHN Center Norge

Forhandler av landbruksmaskiner