Cultimer M/L

Cultimer 400 RCultimer 4000Cultimer 5000Cultimer 6000Cultimer L 350Cultimer L 450Cultimer L 500Cultimer L300
Høy kapasitet under de tøffeste forhold

Stubbharven CULTIMER er delt inn i to kategorier: CULTIMER M med 2 rekker med tinder og CULTIMER L med 3 rekker med tinder. Disse stubbharvene er egnet for et bredt spekter av traktorer (75 til 420 hk). CULTIMER buede tinde er kjent for sin gode evne til å gi god innblanding av jord og planterester, uansett jordforhold.
Med det store utvalget av spisser (vanlige spisser, vinger og gåsefotspisser), er CULTIMER godt egnet til mange oppgaver: Grunn stubbharving, 3 til 7 cm, til såbedsharving; til innblanding av planterester fra 7 til 15 cm dybde samt til grubbing ned til 35 cm.
I tillegg kan CULTIMER utstyres med forskjellige typer redskaper for slådding/jevning og et bredt utvalg av pakkevalser. CULTIMER er enkel å justere og tilpasse forskjellige oppgaver og forhold.

Høy kapasitet under de tøffeste forhold

CULTIMER er en ideell, allsidig stubbharv Med mange modeller å velge mellom kan det utføres tre handlinger med én harving.

Stubbharv med mange muligheter

Tilpasset alle behov

Stubbharv CULTIMER er svært allsidig. Ved stubbharving gjør den tre oppgaver med kun én harving:

  • Den løsner og blander jorden. Den buede formen på spissene og vridde ledeplater gir god innblanding av jord og planterester. Planterester fordeles jevnt over hele arbeidsbredden, noe som gir raskere og bedre nedbrytning. Den store klaringen mellom tindene på hver tindebjelke og den stor frigangshøyden reduserer faren for blokkering, selv der det er mye planterester.
  • Skålseksjonen sørger for god fordeling av halmen og jevner til overflaten før pakkevalsen. Skålseksjonen gir jevn kvalitet selv i steinrik jord. Seriene CULTIMER M 100, L100 og L100R kan utstyres med lamellslådder. Dette økonomiske alternativet er perfekt for stubbharving i lett til middels jord.
  • Pakkevalsen komprimerer jorden passe hardt for å beholde nok spireråme, samt å gi god kontakt mellom jord og såfrø. Avhengig av jordtype og hvilken etterpakking som kreves, kan KUHN levere et stort utvalg av pakkevalser, fra lette til tunge og med forskjellig profil.

Eksepsjonell arbeidskvalitet

CULTIMER trenger lett ned i tung og hard jord takket være utformingen av tinder og spisser. Effektbehovet er mindre enn for harver med rette tinder, samtidig som det sikres optimal innblanding.
Med de vridde ledeplatene gir CULTIMER en perfekt fordeling av jord og planterester, og gir rask og effektiv nedbryting av planterester.
Arbeidskvaliteten opprettholdes under alle forhold med den store  frigangshøyden på 85 cm. Avstanden mellom tindene forhindrer blokkeringer og sikrer god innblanding av planterester også i høye hastigheter.

God nedtrengning

Tindene er hjertet i CULTIMER. NSM-utløseren (Non-Stop Mechanical), har et utløsertrykk på hele 600 kg målt på spissen. Med en utløserhøyde på 30 cm og rask retur til arbeidsstilling takler den store steiner samtidig som arbeidsdybden holdes konstant. Steinutløseren fungerer helt automatisk, den forhindrer maskinskade og gir gode arbeidsresultater. Non Stop steinutløser eliminerer stans for skifting av bruddbolter. Mindre førerstress – mer utført arbeid.
CULTIMER M- og L100 / 100R-serien kan utstyres med Safe-T trekk-bruddbolt. Dette er et økonomisk alternativ på steinfri, lett jord.
Ved et trykk på 3 000 kg trykk på spissen løser Safe-T ut og forhindrer skader. Safe-T trekk-bruddbolt er mer effektiv og lettere å bytte ut enn en ordinær bruddbolt.

Play Video

KUHN CULTIMER L 5000 - Multipurpose tine stubble cultivator

Play Video

KUHN CULTIMER L 100 / 1000 - Stubble cultivators (In action)