Multi-Master Series

Konstruert for den ultimate allsidigheten

Plogene Multi-Master 153 og 183 er konstruert for å dekke behovene på mellomstore og store gårder: Enkel bruk, høy styrke og produktivitet. Denne plogserien er tilgjengelig med fra 3 til 7 plogkropper, med Non-Stop steinutløser eller strekk-bruddbolt. Styrken, enkelheten og det store utvalget av forskjellig tilleggsutstyr gjør at disse plogene kan tilpasses alle jordtyper.

Konstruert for den ultimate allsidigheten

KUHN Multi-Master ploger er konstruert for å gi føreren den ultimate allsidigheten. Med et stort utvalg av forskjellig tilleggsutstyr, enkel justering fra førerhuset og høykvalitetsfunksjoner og stor allsidighet, vil disse plogene gi gode resulterer i år etter år.

Stort utvalg av tilleggsutstyr for å dekke alle ønsker og behov

Mange innstillingsmuligheter

 1. H4-veltefjøl: H4, “skandinavisk” type gir velformet pløying til et normalt dybdeområde på 7-12”. Skjæret er utstyrt med vendbar / utskiftbar spiss. Anbefalt for høstpløying, H4 er spesielt egnet for tung og fuktig leire. Fjøla velter godt, dekker ugras effektivt og gir en romslig og ren tomfår.
 2. N-veltefjøl: Den svakt sylindriske N-veltefjølen pløyer til en dybde på 14”. Den er svært allsidig, sylindrisk foran, mer skrudd bak. Lavt trekkraftbehov, men dekker likevel planterester og ugras på en svært god måte. Anbefalt til vårpløying i alt fra sand- til leirejord.
 3. VP-stripeplog VP består av uavhengige og utskiftbare lameller – “striper”. Redusert trekkraft på grunn av mindre overflate og derav mindre friksjon. Konstruert spesielt for bruk i ekstremt klebrig jord. Ikke egnet i sand- eller leirjord eller i jord med mye stein. Individuell utskifting av lameller etter slitasje.

Spisser

 1. Olympic®: Vendbar spiss for maksimal effektivitet. Bredden på spissen gir mindre slitasje på landsiden. Spissen er selvslipende og gir god bakkeinntrengning til enhver tid.
 2. Marathon®: Vendbar spiss for maksimal effektivitet. Den har en ekstra kant som gir mindre slitasje på landsiden.
 3. Super Marathon®: Med hardmetallspiss. Høy slitestyrke med fire til fem ganger lengre levetid enn en standardspiss. Selvslipende – gir god bakkeinntrengning til enhver tid. Utmerket for meget slitende jord uten mye stein.

Steinutløser

 1. Strekk-bruddbolt. En definert bruddsone på strekk-bruddbolten strekker den av ved en kraft på 5 280 – 8 820 pund (2 395- 4 000 kg) på plogspissen.
 2. Bolten går med trekklinjen og trekkes av – i motsetning til vanlige bruddbolter som knekkes.
 3. Boltholderen deformeres aldri eller blir avrundet
 4. Når bolten trekkes av, faller bolten rett og slett ut og gir rask og enkel utskifting
 5. Holder år etter år!
 6. NSH-steinutløser (Non-Stop Hydraulic).  Dersom en plogkropp møter f.eks. en jordfast stein løser NSH øyeblikkelig ut og kroppen går bak- og oppover. Når hindringen er passert, øker trykket og fører plogkroppen raskt tilbake til stilling. Systemet fungerer også som en støtdemper i steinete undergrunn, noe som øker plogens levetid.
 7. Kraftig opplagring av ås, solid NSH-trekkstang inne i åsen. All kraft overføres i en rett linje gjennom en smidd og varmebehandlet trekkstang.

Alternativer for nedmolding av planterester

 1. Skumfjøl: For effektiv nedmolding av større mengder halm, som ville ha blitt blokkert av forploger.
 2. Helicoidal ZH forplog: Helicoidal forplog legger halm og andre planterester dypere. Disse forplogene er godt tilpasset pløying av grasmark og dekkvekster.
 3. ZRL High-Capacity forplog: Denne høykapasitets forplogen gir god nedpløying av planterester i hele jordprofilen. Den er effektiv på både halm og maisstilker.
 4. Rulleskjærene har en diameter på 20”, glatte eller riflede. Rulleskjærene kutter profilen litt ut til siden for plogkroppen, dette gir renere pløye, og gir bedre dekking av ugras og planterester.

Play Video

KUHN Plow Range