ESPRO

Espro 4000RCEspro 6000RC
Høy kapasitet med lavt trekkraftbehov

Leter du etter en såmaskin som er lett å trekke for å spare drivstoff? ESPRO såmaskinen har en unik utforming av pakkehjulene foran såaggregatene. ESPRO har høy presisjon i høye hastighet takket være CROSSFLEX-bjelken som holder såaggregatene (skål og dybdehjul). Dette sikrer jevn sådybde i hastigheter opp til 17 km/t. Den har også enkel oppbygging, kompatibilitet med ISOBUS-løsninger og enkle og intuitive innstillinger.

Høy kapasitet med lavt trekkraftbehov

ESPRO såmaskiner er universelle og allsidige med arbeidsbredder fra 3,00 til 8,00 m. Den er godt egnet for alle såmetoder: Direktesåing, ved redusert jordbearbeiding og ved tradisjonell jordbearbeiding.

Sparer hestekrefter og drivstoff

Pakkehjul: Et unikt design

De smale pakkehjulene på ESPRO gir god jordkontakt, stabil dybde og lavt trekkraftbehov. Den spesielle konstruksjonen, der hjulene er forskjøvet i forhold til hverandre (“offset”), reduserer opphoping av jord foran hjulene til et minimum. Dermed blir trekkraftbehovet lavt og drivstofforbruket synker. I tillegg øker kapasiteten. Pakkehjulene har en diameter på hele 900 mm. Dette gir lav rullemotstand og trekkraftbehov. Den relativt smale hjulbredden (210 mm) etterlater en 85 mm upakket stripe med løs jord for såaggregatene. De smale hjulene har også en annen viktig effekt: De etterlater en større infiltrasjonssone mellom hjulene som reduserer erosjonsfaren. Pakkehjulene er forskjøvet 200 mm foran og bak, noe som eliminerer bulldoser-effekten. Dette reduserer på sin side trekkraftbehovet. Den reduserte akkumuleringen av jord foran hjulene gir maskinen en stabil, rolig gange og sikrer jevn sådybde.

Jevn åker under nær sagt alle slags forhold

Frontpakkerhjul, sporløsnere og slåddeplanke kan leveres som tilleggsutstyr. Dette utstyret jevner og gir en fin overflate til de to etterfølgende rekkene med skåler. Dette reduserer også trekkraftbehovet og hindrer maskinen i å gå for dypt i løs jord. Marktrykket kan justeres hydraulisk fra førerhuset for å tilpasse maskinen optimalt til ulike forhold og jordsmonn.

Mange muligheter med RC-modellene

Beholderen på ESPRO RC er delt i to, med to utmater- og fordelings-systemer. Det kan plasseres gjødsel eller en sekundær-vekst foran rekken med pakkehjul. Et utall muligheter er åpne for deg!
For å så hovedveksten fylles hele beholderen med ønsket art/sort. Frøene går gjennom begge utmaterenhetene, men de blandes og såes likt gjennom CROSSFLEX-såaggregatet.
Det kan også sås hovedvekst og gjødsel i én og samme operasjon. Gjødselen legges under røttene, mellom to frørader. Justerbar gjødslingsdybde hindrer sviskader på frøene.
Det kan også sås to ulike frøtyper i ulike rader og i ulik dybde. Dette er en god løsning når det skal sås dekk- eller blandingskulturer.
Hele tanken brukes for to typer av samme frø (f.eks. vanlig og hybrid). Dette muliggjør separat utmating, men felles såing for presisjonssåing av hovedveksten. En del av tanken brukes til hovedveksten mens den andre brukes til gjødsel som plasseres tett til frøene i samme rad. Denne konfigurasjonen er nyttig for næringsstoffer som bl.a. fosfor, som er praktisk talt immobilt i jorda.

KUHN Center Norge

Forhandler av landbruksmaskiner

Mer informasjon